Demo II.

2009.12.12. 15:15 - Suburban Neon

Amint azt az előző bejegyzéshez tett hozzászólásában gitárosunk szomszédja megjegyezte, elkezdődtek, sőt már be is fejeződtek az ének felvételei.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De időrendben mindezt megelőzte még a basszussávok rögzítése, melyet Laci, ahogy az profi zenészhez illik az egyik próba után néhány óra alatt megtette. Róla tudni kell, hogy csak néhány hete lett a zenekar tagja, de a régi számokat már tökéletesen tudja, és az új dalok írásából is tevékenyen kiveszi a részét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek a felvételek a próbatermünkben zajlottak, ahol Marci gitárosunkat látva a számítógép mögött megjegyezte, hogy aki egy felvétel során a technikát kezeli, az rögtön "hangmérnök kinézetet" ölt. Szóval így néz ki egy hangmérnök:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A követkető posztban már a lemez igazi hangmérnökével is megismerkedhettek.

De vissza az énekfelvételekhez. Az énekesek igazi művészek. Hangulatemberek. Nekik szükségük van a megfelelő körítéshez is ahhoz, hogy megfelelően tudjanak teljesíteni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Szóval Dani két nap alatt felénekelte a dalokat, majd Marci is feltolta a vokálokat, így már minden adott a keveréshez. Ha ez is kész van akkor még kipróbálunk néhány időközben felmerült hangszerelési ötletet, szerkezeti változtatást, majd eldöntjük, hogy mik azok a számok, amik biztosan nem kerülnek felvételre a stúdióban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felvételek mellett folyamatosan egyeztetünk a kiadóval, a stúdióval, a producerrel és azokkal a vendégekkel, akik reményeink szerint elfogadják a felkérést és közreműködnek majd a lemezen.

Róluk a következő posztokban folyamatosan beszámolunk.

Végül egy rövid részlet a Cab című dal szövegéből, Nagy Dániel eredeti kézírásával :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További képek weboldalunk galériájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://suburbanneon.blog.hu/api/trackback/id/tr721592558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GapingSoul · http://www.justanother.hu 2009.12.15. 17:31:40

Én kíváncsi vagyok hogy mi lesz ebből, az előző EP nagyon fasza lett. Tetszik ez a blog is a felvételről, csak így tovább! ;)

Gy

zsakai · http://nematartomany.blogspot.com 2010.01.09. 21:52:51

izgalmas, ahogy beavattok bennünket a dolgokba! :)
süti beállítások módosítása